Pentru a nu rămâne fără bani, după ajutoarele promise românilor cu venituri mici, Guvernul anunță că vrea să facă economii.

Nu reduce din numărul angajaților de la stat, ci din fondurile pentru pixuri, hârtie, aparatură sau mașini.

Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis miniștrilor să taie din risipa cu bunurile și serviciile.

22 de miliarde de lei pentru măsuri sociale

Liderii coaliției de guvernare tocmai au anunțat un pachet de măsuri sociale care costă bugetul de stat cinci miliarde, pe lângă cele adoptate luna trecută, în valoare de 17 miliarde și jumătate.

Acesta este contextul în care premierul Nicolae Ciucă le cere miniștrilor să reducă cu 10 procente cheltuielile cu bunurile și serviciile și să taie și de la alte capitole care nu presupun investiții.

Se așteaptă ca astfel să fie făcute economii de 10 miliarde de lei. Alte patru miliarde ar trebui să vină din anularea derogărilor acordate pentru impozitul pentru venit, iar noul șef ANAF s-a angajat să aducă în plus la buget câte două miliarde lunar.

Evaziunea fiscală este estimată la 12 procente din PIB

Politicienii au pus pe hârtie și alte ținte, care nu au fost nici în trecut atinse - reducerea evaziunii fiscale estimată acum la 12 procente din PIB și absorbția fondurilor europene, capitol la care am fost mereu codașii Europei.

De la 1 iulie, politicienii au decis să oprească angajările la stat. Decizia vine după ce liberalii s-au angajat prin programul de guvernare să facă reforme și să asigure instituții mai suple, dar din noiembrie 2019, de când a venit la putere noul cabinet, numărul angajaților la stat a crescut cu peste 25.000 de persoane.

CITEȘTE ȘI: Scoția va oferi 50.000 de lire sterline familiilor dispuse să se mute pe insule, indiferent de naționalitate

Șase sfaturi pentru a fi păcălit când ești turist în Mykonos, Grecia. De ce trebuie să refuzi să faci poze străinilor